Wednesday, 8 March 2017

Pankaj Garg

Current Affairs, competitive Exam Important Question 2017-18


Current Affairs, competitive Exam Important Question 2017-18


Who is the current secretary general of UNITED NATIONS (UN)?   
Answer: Antonio Guterres

1.Who is the present Union Railway minister?
    Answer: Suresh Prabhu 

2. The venue for 2016 SAARC summit (19th)  ?
    Answer: Islamabad (Pakistan)

3. Venue for 2016 Olympics ?
     Answer: Rio de Janeiro, Brazil

4. UN Observes 2016 as ________?
    

 Answer: International Year of Pulses

5 . Who was recently appointed as Chairman of Competition Commission of India?
Answer: Devender Kumar Sikri

6. What is the full form for ASBA that was recently in news ?
Answer: Application Supported by Blocked Amount (Introduced by SEBI for applying to IPO - initial public offers ) 

7. Who will be the chief guest at 2016 Republic day parade?
Answer: French President Francois Hollande 

8.Who is the First Lady chief minister in jammu and kashmir?
Answer: Mehbooba Mufti Sayeed

9. First railway university will be in which state?
Answer: Gujarath( Vadodra )


10. Who is the Vice Chairman of NITI Aayog ( National Institution for Transforming India)?
Answer : Arvind Panagariya 





11. which is the 29th state of india?
Answer: Telangana

12. Which state moving it's capital to "Amaravati" ?
Answer: Andhra pradesh

13. Which is the First Digital state in India?
Answer: Kerala

14 First Digital district in India?
Answer: Idukki(Kerala)

15. Who Won  2016 oscar - best actor award ?
 Answer: Leonardo DiCaprio

16. Who Won  2016 oscar - best actress award ?
 Answer: brie Larson

17. Who Won  2016 oscar - best film  ? 
Answer: Spotlight  

18. Who is the winner of abel prize 2016?
answer: Andrew Wiles( Brittan )

19. which is the 2016 ICC World Twenty20 Venue ?
Answer: India

20. The eighth BRICS Summit(2016) will be held in which country?
Answer: India(Goa) 


21. India's first Semi high speed train?
Answer: Gatimaan running between Delhi and agra


22. Newly elected assam chief minister?
Answer: Sarbanada Sonowal(BJP) 

23. Newly elected kerala chief minister?
Answer: pinarayi vijayan 

24. Newly elected Tamilnadu chief minister?
Answer: Jayalalitha 

25. which state is linked with jat protest?
Answer: Hariyana 

*26. 2016  jnanpith award winner?
Answer: Shankha Ghosh (Bengali poet)

*27. who won  2016 miss world ?
Answer:  Stephanie Del Valle(Puerto Rico)




RIO Olympics 2016


26*.What is the mascot of 2016 Rio Olympics ?
 Answer: Vinicius and Tom 

27. Who was the flag bearer for India in the 2016 Rio Olympics ?
Answer:  Abhinav Bindra

28.Indian player who won silver medal in badminton at Rio Olympics 2016  ?
Answer: P V Sindhu 

29.Indian player who won bronze medal in wrestling at Rio Olympics 2016  ?
Answer: Sakshi malik

30. The youngest Indian who won Olympic medal ?
Answer : P V Sindhu 

31.Which country won highest number of medals in Rio Olympics 2016?
Answer: United states (Total 121 medals) 

*32. Where is the venue for 2020 olympics?
Answer: Tokyo  


*33. 2016 rajiv gandhi khel ratna award winners?
Answer: Sindhu(badminton), Sakshi malik(wrestling), Dipa  Karmakar(gymnastics), Jitu Rai(shooting)

*34.Where is the venue for 2018 Asian games ?
Answer: Indonesia


*35. Newly elected prime minister of United Kingdom?
Answer: Theresa may


*36. Who wrote the book "Aranyer Adhikar"?
Answer: Mahasweta devi(Bengali writer recently passed away.Other important books "Titu Mir , Hajar Churashir Maa")


37*. Who is the recently appointed Governor of Reserve Bank of India  ?
Answer: Urjit Patel

38*. Where is the venue for 2016 G20- summit?
Answer: Hangzhou, China

39*  Where is the venue for Asean summit 2016?
Answer: Lavos

40*. Who wrote the the book " One Indian girl"?
Answer: Chetan bhagath

Nobel prize 2016

41* who won 2016 nobel prize in medicine ?
Answer: Yoshinori ohsumi 

42*. Who is the winner of 2016 Nobel prize in physics  ?
Answer:David thouless,Duncane haldane, Michael kosterlitz


43*. Who is the winner of 2016 Nobel prize in chemistry  ?
Answer: Fraser Stoddart, Jean-Pierre Sauvage, Ben Feringa 

44*.Who won 2016 Nobel prize in Literature  ?
Answer:Bob Dylan 

45*. Who is the winner of 2016 Nobel peace prize
Answer: Juan Manuel Santos(President of Colombia )

46* who are the winners of  2016 Nobel prize in economics?
Answer: Oliver Hart &  Bengt Holmstrom


Keep visiting regularly on our website www.easyinfogama.in to check all latest Recruitment,Admit Cards,Answer keys,Result updates.

Pankaj Garg

About Pankaj Garg -

Author Description here - Hii everyone my self Pankaj Garg a passionate Blogger. keep visiting regularly on my other websites like www.entrancetest2017.in to check all latest Jobs or Results updates. Find me on FB @ pankaj.garg93

Subscribe to this Blog via Email :